trends nieuwsconsumptie

Just another WordPress.com weblog

Artikel 5: Webads exploiteert mobiele sites PCM december 3, 2008

Filed under: Artikelen Safiya Mamadu — 2008trendscv202a @ 1:32 pm

Webads exploiteert mobiele sites PCM
1 juli 2008

PCM Media en WebAds Interactive Advertising zijn een samenwerking aangegaan om de mobiele sites van de Volkskrant en DAG te exploiteren. PCM Media ziet in de mobiele markt groeipotentie voor zowel nieuwsconsumptie als advertising. Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon voor het lezen van nieuwsberichten, waarmee de mobiele telefoon voor adverteerders een steeds interessanter medium wordt. De andere mobiele websites van de verschillende PCM Nieuwstitels zullen later dit jaar worden toegevoegd aan het mobiele netwerk van Webads.
Justin Sandee, Sales Manager Online bij PCM Media: “Een belangrijk onderdeel van de overeenkomst tussen PCM Media en WebAds betreft de gezamenlijke kennisverbreding en commerciële ontginning van de mobiele markt. Ook zullen we ervaring opbouwen met het lanceren van crossmediale concepten (krant, online, mobiel).”

Ben van der Burg, Business Development Director van WebAds: “PCM Media is een voorbeeld van hoe een traditionele uitgever mee-ontwikkelt met de mediamogelijkheden en daarmee de kwaliteit en winstgevendheid van haar titels behoudt en zelfs nog beter kan uitbouwen. Samen met PCM kunnen wij innoveren en een mooi nieuw exploitatiemodel bouwen waar adverteerders gericht hun boodschap op kwijt kunnen.”

WebAds zal zich in eerste instantie bezig gaan houden met de verkoop van advertentieruimte op de mobiele websites van DAG en de Volkskrant. DAG is sinds een jaar online en heeft nu al een mobiel bereik van 255.000 pageviews per maand. De Volkskrant volgt met een maandbereik van 200.000 mobiele pageviews onder een overwegend hoger opgeleide doelgroep. De andere mobiele websites van de verschillende PCM nieuwstitels worden later dit jaar aan het mobiele netwerk van WebAds toegevoegd.

link: http://www.admanager.nl/online/nieuws/8255/Webads_exploiteert_mobiele_sites_PCM/

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s