trends nieuwsconsumptie

Just another WordPress.com weblog

Internet is populairder dan TV onder jongeren januari 19, 2009

Filed under: Artikelen Dianne Kuijs — 2008trendscv202a @ 11:54 am

Jongeren zijn niet de doelgroep waar wij ons op richten (namelijk mannen tussen de 25 en 35 jaar). Maar we schrijven over de toekomst en in 2020 behoort het mannelijke deel van deze jongeren wel tot de doelgroep. Ik heb dit artikel gekozen om aan te geven hoe een belangrijk medium internet is en dat het belangrijker is geworden dan de traditionele media. Dit artikel geeft mij een beter beeld van de omgang met de media in de toekomst. Welke mediums het belangrijkst worden en welke op de achtergrond zullen treden.

 

Internet is populairder dan TV onder jongeren

Vr 7 december 2007 11:59, Redacteur, 10612 views

Gisteren publiceerde EIAA de vijfde Mediascope Europe. Hieruit blijkt dat het gebruik van internet nu groter is dan televisie in de groep 16-24 jarigen. De scope, die het gebruik van televisie, radio, internet, dagbladen en tijdschriften in kaart brengt in tien Europese markten, berekende dat de jongerendoelgroep 10% meer tijd besteedde aan internet dan aan televisiekijken.

Naast de gemiddelde tijd daalde ook het gemiddeld aantal dagen per week dat jongeren televisie kijken. In de vorige versie was dat nog 5,8 dagen. Nu is dat 5,7. Bij internet werd een stijging gemeten van 5,7 naar 5,9 dagen. Dit in combinatie met een daling van het aantal jongeren dat 5-7 dagen TV kijkt en een stijging van het aantal jongeren dat 5-7 dagen online is, maakt dat intenret nu het hoofdmedium is in de genoemde doelgroep.

via Media Onderzoek

 

 

 

 

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s